Friday, September 02, 2011

Τα μεγαλύτερα trends για το φθινόπωρο 2011

Το φθινόπωρο μόλις μπήκε! Καιρός λοιπόν να δούμε τα μεγαλύτερα trends κατευθείαν από τις πασαρέλες !
40s Power
Λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η μόδα τη δεκαετία του Σαράντα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι πρώτες ύλες ήταν ακριβές και δυσεύρετες και οι γυναίκες δεν είχαν περιθώρια για να δημιουργήσουν πολύ επιτηδευμένα looks. Έτσι συναντάμε φούστες (μακριές), φουστάνια και μπλούζες επιβλητικού και σχεδόν μιλιταριστικού ύφους. Οι μπλούζες κουμπώνουν όπως τα πουκάμισα, τα φορέματα δένουν γύρω από τη μέση, οι φούστες σχεδόν κλοσάρουν. Χρησιμοποιούνται καπελίνες, καρφίτσες και τα παπούτσια είναι συνήθως πέδιλα με χοντρά τακούνια.  Όλα αυτά μέχρι να γίνει η ανατροπή το 1947 από τον Christian Dior που δημιούργησε την Α γραμμή, το κωνικό σχήμα (γνωστό μέχρι και σήμερα). Τα μαλλιά είναι είτε αφημένα κάτω ή σε αυστηρά σινιόν, τα φρύδια καλοβαμμένα και περιποιημένα, τα χείλη σε πολύ απαλές ροζ αποχρώσεις.
Εν έτη 2011 λοιπόν τα 40s επιστρέφουν ! Επιστρατεύστε ότι πιο "κατοχικό" έχετε!
donnakaran01
Donna Karan

Christian Dior
jeanpaulgaultier
Jean Paul Gaultier
johngalliano
John Galliano

Marni


Ralph Lauren
outfit
Ένα συνολάκι που ετοίμασα εγώ για το συγκεκριμένο trend .
60s ΤΡΕΛΑ
H δεκαετία του 1960 είναι γενικά η δεκαετία "επανάσταση". Ροκ μουσική, ναρκωτικά και σεξουαλική απελευθέρωση κάνουν την μόδα πιο εκκεντρική από ποτέ. Το μίνι είναι γεγονός και σύμβολο της δεκαετίας. Μικροσκοπικά μπικίνι γίνονται αντικείμενα λατρείας. Ψυχεδελικά σχέδια κοσμούν τα διάφορα ρούχα. Τα ταγιέρ τύπου κένεντι και τα καυτά σορτς μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Το μακιγιάζ είναι έντονο με τεράστιες ψεύτικες βλεφαρίδες και οι σκιές πολύ έντονες και χρωματιστές. Τα χείλη ωστόσο απαλά. Τα μαλλιά θα είναι ή πολύ κοντά ή πολύ μακριά.
Είδαμε έναν πανζουρλισμό στις πασαρέλες! Χρώματα, μοτίβα, υφές, τόσο έντονα και σε τόση ποικιλία. Πως γίνεται να μην μας θυμίζουν την δεκαετία της Twiggy και της Verushka λοιπόν; Ένα trend που πιθανώς θα λατρέψεις αν είσαι παιχνιδιάρα, αν το preppy ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ σου, τα ταγιέρ της Kennedy θα σε ευχαριστήσουν το ίδιο.

bottegaveneta
Bottega Veneta
burberry
Burberry

DKNY


Prada

Reed Krakoff

60s
Κι ένα συνολάκι για εσένα που θες να κυκλοφορήσεις σαν την Twiggy.
Femme Fatale
Σέξυ φετιχιστικά κομμάτια που διεγείρουν την φαντασία και μας κάνουν να κοκκινίζουμε. Ναι διότι αυτό το φθινόπωρο θέλουμε να το κάνουμε πιο καυτό από το καλοκαίρι που μας πέρασε! Σε σκούρα χρώματα , αποκαλυπτικά για γυναίκες που θέλουν να προκαλούν, για γυναίκες μοιραίες, για μια σωστή femme fatale! Δερμάτινα, σατέν,διάφανα,δαντελένια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που δεν θα χορταίνει ο σύντροφος σου να σε βλέπει να τα φοράς. Τι λες ; Θα το τολμήσεις ;

alexandermcqueen
Alexander McQueen
christopherkane
Christopher Kane

Dolce&Gabbana
emiliodelamorena
Emilio De La Morena
giles
Giles

Salvatore Ferragamo

Emilio Pucci
sexy

Κολάζ σχεδίων
DVF
Diane von Furstenberg

Emilio Pucci
giles
Giles
lanvin
Lanvin
marcjacobs
Marc Jacobs
marykatratzou
Mary Katratzou
stellamccartney
Stella McCartney
patterns

Καρό Καρό
Καρό! Μια νότα από Σκωτία θα έχει η αναφορά αυτού του trend! Καρό φουστίτσες, καρό παλτό, καρό ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Είναι τόσο στη μόδα και είναι τόσο γλυκό! Μπορεί να σε απογειώσει αλλά και να σε ρίξει στα τάρταρα. Ένα print ομολογουμένως ύπουλο καθώς φορώντας το σωστά μπορεί να σου χαρίσει ένα υπέροχο λουκ ενώ κάνοντας λάθη μπορεί να σε κάνει να θυμίζεις την γιαγιά σου σε κακή σκοτσέζικη απομίμηση. Όλα κρίνονται από το πως θα το συνδιάσεις.

burberry
Burberry

Moschino Cheap and Chic
mulberry
Mulberry

Salvatore Ferragamo
toryburch
Tory Burch
YSL
Yves Saint Laurent

tartan

Αυτά λοιπόν ήταν τα τέσσερα μεγαλύτερα trends του Φθινοπώρου 2011 όπως παρουσιάστηκαν στις εβδομάδες μόδας από τους σχεδιαστές. εσύ τι λες, θα τα ακολουθήσεις;

1 comment:

  1. Jean Paul Gaultier αγαπωω...υπεροχο,μα πραγματικα υπεροχο το outfit *.*

    ReplyDelete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...