Wednesday, April 27, 2011

Νεογκλαμουριά με ψίχουλα!


Όντας στο twitter μου σήμερα (follow me @ Notagdk) διάβασα τo tweet του PoshFashion και βρήκα όλες τις σκέψεις μου εξωτερικευμένες και γραμμένες σε ένα μόνο Post. Για αυτό λοιπόν το αναδημοσιεύω στο lamogue. : 

Η κ.Έλενα Μακρή είναι η διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Vogue. Με εξαιρετικά φτωχές σπουδές στο χώρο της μόδας ηγείται ενός ιστορικού περιοδικού με εξαιρετικά φτωχά αποτελέσματα. Μέχρι εδώ δεν ενδιαφέρεται κανείς. Εκεί που αρχίζει για εμένα το πρόβλημα είναι όταν ένα -κατά τα άλλα- "ελληνικό" περιοδικό που απευθύνεται σε ένα -κατά τα άλλα- ελληνικό κοινό και θέλει να μοιράζεται την πίτα της -κατά τα άλλα- ελληνικής αγοράς αγνοεί επισταμένως τους Έλληνες σχεδιαστές και τα εγχώρια μοντέλα. Τελευταίο κρούσμα το εξώφυλλο για τον μήνα Μάιο όπου φιγουράρει το μοντέλο εξ Ολλανδίας Bregje Heinen. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τα "βάλει" με τον φωτογράφο  Θανάση Κρίκη ο οποίος εκτέλεσε προφανώς τις εντολές της διευθύντριάς του, αλλά γιατί κ.Μακρή ειδικά εν μέσω κρίσης προωθείτε τους ξένους οίκους μόδας αντί τους ελληνικούς και πληρώνετε ξένα μοντέλα για φωτογραφήσεις αντί δικές μας κοπέλες; Και γιατί επιλέξατε ειδικά ένα μοντέλο από την Γερμανία; Μήπως είναι το μήνυμά σας ότι στηρίζετε την Μέρκελ για τα δάνεια που απομυζούν την χώρα μας; Προφανώς, όμως, αυτό που σας ενδιαφέρει μόνο είναι ότι το κίτρινο χρώμα είναι το τελευταίο trend. 




2 comments:

  1. Αγαπη νομιζεις πως αν διαλεξουν καμια κοπελα απο τα δικα μας πρακτορεια θα διαλεξουν Ελληνιδα? Καμια ρωσσιδα θα επιλεξουν,ουκρανιδα,βουλγαρα κλπ. Δυστυχως αυτη ειναι η πικρη αληθεια και συμφωνω απολυα μαζι σου. Υπαρχουν τοσο ομορφες Ελληνιδες και αντι να προβαλλουμε το εγχωριο πρωιον προβαλλουμε το ξενο. :/

    ReplyDelete
  2. Με τα μοντέλα άστο... χαμένη υπόθεση! Τα πρακτορεία μας είναι γεμάτα από ξένες κοπέλες, και ξέρω και ελληνίδες που πάνε στα ξένα πρακτορεία (γιατι αραγε). Πέρα από αυτό, τους έρμους τους σχεδιαστές μας?

    ReplyDelete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...