Sunday, April 10, 2011

Συνέντευξη από την Νίκη Ασημακίδη

Η Νίκη Ασημακίδη γεννημένη το 1988 και εδραιωμένη κυρίως στη Σουηδία είναι μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια, έχει την εταιρεία ρούχων  nikideluxe.com και γράφει στο Blog LifestyleRebels. Αγαπά το καράτε και τα ταξίδια. Οργάνωσε το πρώτο Fashion Blog Gala στην Θεσσαλονική μαζί με τις άλλες κοπέλες που γράφουν στο LifeStyleRebels, το οποίο είχε ιδιαίτερη επιτυχία.
Για να δούμε τι είπε στο Lamogue.com και στη Νότα Γυδάκου …




Μικρή τι σχέση είχατε με την μόδα?
Όταν ήμουν πολύ μικρή μ΄άρεζε να ντύνομαι όμορφα. Μεγάλωσα και ξεκίνησα να ζωγραφίζω πολύ. Πάνω απ΄όλα σημείωνα ιδέες μου σε χαρτιά και τα έβαζα σε ένα κουτί ώστε μια μέρα να μπορέσω να το ανοίξω και να φτιάξω κάτι το μοναδικό.
Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας?
Από το 2009 έχω δική μου επιχείρηση με τη μάρκα μου Nikideluxe. Ήθελα πάντα να γίνω σχεδιάστρια αλλά φοβόμουν ότι δεν ήταν σίγουρο επάγγελμα για το μέλλον, γι΄αυτό έδινα εξετάσεις για αρχιτεκτονική. Μου δόθηκε μια ευκαιρία όμως και έστειλα την πρώτη μου κολεξιόν στο Παρίσι για παραγωγή. Μετά από 2 μήνες και μηδέν αποτέλεσμα συνειδητοποίησα ότι με είχαν κοροηδέψει :( και ζήτησα να έχω πίσω όσα ρούχα τους είχα εμπιστευτεί. Ήταν αυτή τη περίοδο που κατάλαβα ότι ειλικρινά ήταν ο σχεδιασμός που ήταν το όνειρό μου, απέκτησα δικό μου όνομα και ξεκίνησα να δουλεύω μέσω ίντερνετ.
Τα μοντέλα σας τα προτιμάτε πολύ αδυνατα η φυσιολογικά και γιατί?
Για μαγιό θα ήθελα να έχω ένα πιο γυναικείο σώμα, για ρούχα όμως... επιθυμεί ο κάθε σχεδιαστής να φαίνονται τα ρούχα καλά στο μοντέλο, δηλαδή να κρέμονται πάνω τους.Φυσικά και θα φαινόταν ένα ρούχο όμορφο σε ό,τι δήποτε άτομο, αν είναι σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν/αυτήν, απλός μ΄αρέσει το concept: λεπτά πόδια και "γυμνό" πρόσωπο ( να μην έχει δυναμικά χαρακτερηστικά )
Έχω δουλέψει με κοπέλες που είναι 165, αλλά με σωστές αναλογίες. Γενικά, ένα μοντέλο δεν πρέπει να είναι όμορφο. Εγώ θέλω να είναι σαν λευκό χαρτί, τα χαρακτηριστικά της θα τα δυναμώσω εγώ όπως θέλω με το σωστό μακιγιάζ, αν έχει κανείς ένα μοντέλο με εκφραστικό πρόσωπο θα έλεγα ότι είναι commercial model και όχι fashion. Εγώ προτιμώ τα fashion models επειδή τα αλλάζω έτσι όπως θέλω και δίνω ίσως πιο πολύ εμφάνιση στα ρούχα και όχι στο πρόσωπο της κοπέλας.
Image of Copper Maxi dressΜε ποιον σχεδιαστή θα θέλατε να συνεργαστείτε?
Με πολλούς, γενικά με όσους έχουν δουλέψει χρόνια με τη μόδα. Θέλω να μαθαίνω από τα λάθη μου και να μαθαίνω από άλλους σχεδιαστές.
Σας στήριξαν για την ενασχόληση σας με την μόδα?
Αν δεν μπορείς εσύ ο ίδιος να στηρίξεις τις ιδέες σου και να ακολουθήσεις τον δρόμο που θες στη ζωή σου, τότε δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς τι λένε οι γύρω σου. Η οικογένειά μου με αγαπάει και θα υπάρχει πάντα εκεί για΄μένα. Αλλά όσο αφορά τη δουλειά μου, ξέρω μόνο εγώ τι θέλω να κάνω και πως θα το κάνω. Θέλω να σας πω πως δεν θα με ένοιαζε αν ήταν όλος ο κόσμος εναντίον μου, εγώ πάλι θα προσπαθούσα να αποκτίσω ένα μέλλον που θα με έκανε χαρούμενη. Πολλά νέα παιδιά ακούν τους γονείς τους και όχι τη δική τους φωνή.
Ποιοι σας ενέπνευσαν?
Κάθε σεζόν έχω και καινούριους αγαπημένους σχεδιαστές. Πιστεύω ότι η μόδα, έτσι όπως είναι σήμερα, δεν έχει να κάνει μόνο με άτομα σ΄αυτό το χόρο. Είναι τρόπος έκφρασης, μέσω blogs, μέσω streetstyle fashion, ακόμα και μέσω της φύσης. Και αν κοιτάξει κανείς γύρω του υπάρχουν πολλά παράγοντα.
Έχετε είδωλα?
Γενικά εκτιμώ τις γυναίκες που προσπάθησαν και καταπολέμησαν τους άδικους κανόνες στην κοινωνία. Εκτιμώ άτομα που δίνουν ολόκληρη τη ζωή τους για την δικαιοσύνη. Μπορώ να έχω ακόμα και ένα ξένο άτομο ως είδωλο, που θα βοηθούσε έναν στο δρόμο χωρίς να τον ξέρει..
Μία σχεδιάστρια τι χρειάζεται να θυσιάσει και ποιά είναι τα "καθήκοντα" του?
Δεν υπάρχουν ποτέ θυσίες και υποχρεώσεις. Πιστεύω ότι εγώ αποφασίζω τι θέλω να κάνω και όταν διαλέγω και΄γω τα άτομα που εμπιστεύομαι κάνουμε τις ίδιες θυσίες σα να λέμε, και στην τελική δεν είναι θυσίες επειδή τη δουλειά μου την αγαπάω. Όλοι θα έχουν αυτό που αξίζουν απ΄τη ζωή και εγώ κοιτάζω απλά να κάνω αυτά που είναι σωστό για΄μένα. Όσες υποχρεώσεις που δήθεν υπάρχουν είναι δικοί μου στόχοι που μόνη μου τα καθορίζω.
Πώς ήταν το πρώτο σας σχέδιο?
θα μπορούσα ακόμα και σήμερα να το ξαναβγάλω, να το επεξεργαστώ. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένη επειδή θέλω συνέχεια να βελτιώνω τις ιδέες μου και τα σχέδιά μου. Γενικά ένα πρώτο σχέδιο δεν ξέρω αν έχω.. οι ιδέες μου ήταν πάντα ατελείωτες και όταν ξεκινούσα με ένα σχέδιο δεν το τελείωνα ποτέ διότι ήδη είχα αγοράσει καινούρια υφάσματα για νέα project.
Τι σας απασχολεί κυρίως στη δουλειά?
Αυτό που με απασχολεί είναι να μπορώ να τραβήξω το ενδιαφέρον πάνω στα ρούχα και στη δουλειά μου. Με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες και δεν θέλω να μου ξεφύγει τίποτε. Πολλές φορές βλέπω στα μαγαζιά ρούχα με λάθος ραφές, που συνήθως δεν γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο, αλλά εγώ στη δουλειά μου δεν θέλω τέτοιες ατέλειες, θέλω να είμαι professional.
Image of Copper Maxi dressΤο αγαπημένο σας απόφθεγμα, χρώμα, τραγούδι ηθοποιός(και ανδρας και γυναίκα), μοντέλο, χόμπι,,ιστοσελίδα,blog, τραγουδιστης τραγουδίστρια, .
Χαχα τι χρώμα τι χρώματα, δεν μπορώ να διαλέξω! Τραγούδι και τραγουδίστρια; Κάθε μέρα αλλάζουν αυτά χαχα. ηθοποιός Wentworth Miller, μόνο και μόνο επειδή έχει τα πιο εκφραστικά μάτια που έχω δει ποτέ ! Α ! Και Vin Diesel. Hobby...αν μπορώ να πω ότι η προπόνηση που κάνω είναι hobby και όχι lifestyle, τότε θα έλεγα το καράτε. Ιστοσελίδα- lookbooks, outfit blogs, τα πάντα που έχουν να κάνουν με τι μόδα.
Τέλος τι θα θέλατε να μας ευχηθείτε για το blog μας?
Καλή επιτυχία. Να είστε πάντα ειλικρινής με τον εαυτό σας και να αγαπάτε ακόμα και τους εχθρούς που θα σας φέρει η ζωή , όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι θέλουμε το ίδιο.... να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.


Ευχαριστούμε Πολύ Νίκη !

2 comments:

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...