Friday, March 25, 2011

Συνέντευξη με την Ourania Kay











Ourania Kay: Η γυναίκα πρέπει να τολμά

H σχεδιάστρια Ourania Kay μιλάει στην Νότα Γυδάκου , ιδιοκτήτρια του Lamogue , για τις κολεξιον της και τις προσωπικές της απόψεις!
Η περσινή νικήτρια του AXDW βραβείου - Best Catwalk - (μας μάγεψε πέρυσι με την κολεξιόν της, το έκανε και φέτος και σκοπεύει να το κάνει και στην επόμενη AXDW)   έχει σπουδάσει 3 χρόνια στην ESMOD Paris και στο Metropolitan στο τμήμα Χρηματοοικονομικών  , και είναι στυλίστρια, σχεδιάστρια και σύμβουλος αγορών!
Έχει εντυπωσιάσει με τις κολεξιόν της καθώς αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που συνδυάζουν μεταλλικά “άγρια” χρώματα κρατώντας όμως τα ρούχα κομψά.  Σε παλαιότερη συνέντευξη εμφανίστηκε αισιόδοξη σχετικά με τις αντιγραφές στον χώρο της μόδας στην ελλάδα. Για να δούμε τι είπε στο Lamogue.



“Ο κάθε άνθρωπος έχει το στυλ του. Δεν μπορούν όλοι να ασχολούνται όλη μέρα με το ντύσιμο, τις επιταγές της μόδας και τα περιοδικά life and style.”
από συνέντευξη της στο stylewatch.gr


Τι σας ώθησε στο να γίνετε σχεδιάστρια;
Αρχική μου ώθηση υπήρξε η αγάπη μου για το ρούχο, ως καταναλωτής. Στην πορεία, ωθήθηκα από την αγάπη μου για την δημιουργία των ρούχων, ως κατασκευαστής.

Ποια η φιλοσοφία σας σχετικά με την μόδα? Είναι ένας τρόπος έκφρασης, τέχνη;
Θεωρώ πως σίγουρα είναι τέχνη. Παράλληλα όμως, είναι και μία ανάγκη για δημιουργία. Το να παρακολουθείς την ιδέα σου να περνάει ένα ένα τα στάδια και τελικά να υλοποιείται, σου δίνει τεράστια ικανοποίηση, ειδικά όταν το αποτέλεσμα ξεπερνάει την αρχική σου ιδέα. Ειλικρινά είναι μοναδικό αυτό το συναίσθημα.

Στην παρουσίαση των κολεξιόν σας δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη μουσική, στην παρουσία, στα μοντέλα, στο εισαγωγικό βίντεο ή πιστεύετε ότι εάν τα ρούχα είναι ωραία τα άλλα δεν παίζουν ρόλο;
Εάν κάποιος παρακολουθήσει τα show μου θα δει πως δίνω μεγάλη σημασία στην μουσική και στο οπτικό κομμάτι. Σίγουρα η μεγαλύτερη βαρύτητα πέφτει στα ρούχα και την ποιότητά τους, ωστόσο η επίδειξη είναι ένα ολοκληρωμένο γεγονός στο οποίο όλα πρέπει να είναι συντονισμένα και συνυφασμένα με το concept, προκειμένου να δώσουν μία άρτια εικόνα στον θεατή.

Εάν μπορούσατε να φοράτε μόνο δυο χρώματα κάθε μέρα ποια θα ήταν αυτά;
Μαύρο (αναμενόμενη απάντηση κρίνοντας από τα show μου)
Και το λευκό.
Ίσως τελικά είμαι άνθρωπος των άκρων.

Εάν τα ρούχα σας ήταν ένα είδος μουσικής ποιο θα ήταν;
Μία συμφωνία με βιολιά…

Ποιος ο ορισμός της επιτυχίας στο χώρο της μόδας για εσάς?
Επιτυχία για μένα στον χώρο της μόδας είναι να μην έχει ποτέ κανείς να πει κάτι αρνητικό για τα ρούχα μου όσον αφορά στην ποιότητά τους προκειμένου να μπορεί ο αγοραστής να τα ευχαριστιέται για πολλά χρόνια.


Μόδα και στυλ? Ποια η διαφορά? Τι έχετε να πείτε?
Μόδα είναι το γενικό μοτίβο που υποκινεί τους ανθρώπους να ντύνονται πανομοιότυπα, ενώ στυλ είναι να ακολουθείς την μόδα με τον προσωπικό σου τρόπο κάνοντάς σε να ξεχωρίζεις.
Τέλος, μια ευχή για το blog μας.
Εύχομαι να μπορείτε πάντα να δίνεται βήμα στους νέους να ενδιαφέρονται και να αγαπούν την μόδα. Αδιαμφισβήτητα, τα blogs είναι μία μεγάλη βοήθεια επικοινωνίας για εμάς τους σχεδιαστές.

















Το Lamogue θέλει να ευχαριστήσει πολύ την Ourania Kay για την συνέντευξη.

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...